Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu

Vatan Mah. 3.Güleç Sk. No: 2 16270 Yıldırım/BURSA
Vizyon
Dürüstlüğü ilke edinen, kültürel değerlere bağlı, kendisiyle barışık, sorumluluk sahibi, toplumdaki davranış biçimlerini belirleyecek güzel ahlâka sahip, çağdaş, araştıran, düşünen ve sorgulayan, açık, dürüst, öğrendiklerini hayata yansıtabilen, kendini ifade edebilen, orta öğretim sürecinin bitiminde kendi kişilik özelliklerine ve ilgilerine uygun meslek seçme yetkinliklerini kazanmış bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Türk Millî Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, Türk toplumunu çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırabilecek, çalışkan, sosyal ve aktif bireylerin yetişmesine rehberlik etmek; globalleşme sürecinde bulunan dünyamızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek, bu süreç içerisinde kendine saygın ve aktif bir konum edinebilecek ve bu konumunu tüm toplum yararına kullanabilecek bireylerin yetişmesine olanak sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuzun sosyal, sportif ve akademik alandaki ayrıntılı başarılarını görmek için www.nezirakgul.k12.tr adresini ziyaret ediniz.
Doğalgaz-Kalorifer
Ulaşım
Okulumuz il merkezinde olup Gökdere metro istasyonuna 2km, Davutdede metro istasyonuna 1,5km yürüme mesafesindedir. Ayrıca okulumuza, önünden geçen otobüsler, Vatan Mah. minibüsleri ve 350m mesafedeki Vatan dolmuşlarıyla ulaşım sağlanabilmektedir.
Otobüsler şunlardır:
19/C 20 43/D 98 (Önünden geçmektedir)
20/A (250m mesafeden geçmektedir)
43/A (280m mesafeden geçmektedir)
D/1-B (280m mesafeden geçmektedir)
D/1-A (700m mesafeden geçmektedir)

Yerleşim Yeri
Okulumuz Vatan Mahallesi´ndeki okullar bölgesinde yer almakta ve Faik Çelik Kız Meslek Lisesi ile yan yana bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Yıldırım Belediyesi binasına 2200m mesafededir. Ayrıca Osmangazi ilçesindeki BTSO Eğitim Vadisi ile arasından bir dere geçmekte, Vadinin tam karşısında Yıldırım ilçesi tarafında kalmaktadır.

"Nezir Akgül Okuyor." kitap okuma projesi.